3DS vs mobil

På fredag lanserer Nintendo sin håndholdte spillkonsoll 3DS i Norge. Konsollen har blant annet 3D-teknologi – uten at du trenger egne briller.

Utgivelsen av nye, håndholdte spillkonsoller fra Nintendo har bestandig vært en formidabel begivenhet i spillenes verden. Fra Game & Watch til Game Boy-serien og DS-konsollene. Rundt 145 millioner solgte av sistnevnte.

Nintendo har eid det håndholdte spillmarkedet siden 80-tallet. De har hatt bortimot monopol, selv om Sony har krafset på leggene deres med sin Playstation Portable.

Nå står monopolet for fall. Det har på mange måter falt allerede. Kampen om tiden til spillere på farta har de siste par årene blitt beslaglagt av smarttelefoner. Og det er en utfordring Nintendo ikke kan ignorere.

Anmeldelse: Nintendogs + Cats
Anmeldelse: Super Street Fighter IV 3D Edition
Anmeldelse: Pilotwings Resort

Joda, Nintendo er først med 3D-teknologi til håndholdte spillmaskiner. Du trenger ikke 3D-briller, og det ser skikkelig kult ut.

Joda, 3DS har eksklusive spill du ikke finner på andre plattformer. Vi blir aldri lei av nye Mario-spill, nyutgivelsen av «The Legend of Zelda: Ocarina of Time» får Nintendo-fansen til å sikle og 3DS nyter den kanskje mest energiske støtten fra tredjepartsutviklere noen sinne.

Allikevel har jeg problemer med å mane frem et særlig høyt entusiasmenivå. Jeg trekker ikke på skuldrene, men jeg hopper ikke av glede heller.

Årsaken til dette er simpelthen at det har spiret og grodd noe helt vanvittig i mobilspillenes verden i det siste. Glimrende spillopplevelser i hopetall. Opplevelser som passer perfekt til mitt behov for kjappe spillopplevelser når jeg har klart å karre meg ut av sofaen.

Nintendo kan ikke ignorere at «Angry Birds» har blitt lastet ned over 50 millioner ganger på diverse mobilplattformer. De kan ikke ignorere barske, kjappe håndholdtopplevelser som «Infinity Blade», vanedannende tidrøyte som «Flight Control» og fullverdige bilspillopplevelser som «Real Racing».

Når jeg ser på raden av 3DS-utgivelser finner jeg mange spill jeg gleder meg til å teste. Men etter å ha impulshandlet mobilspill de siste par årene og oppdaget godbit etter godbit, ser prislappen på 3DS-spillene helt vill ut.

400 kroner? For et håndholdtspill?

Den beste spillopplevelsen jeg har hatt så langt i 2011 heter «Tiny Wings». Jeg kan spille det i fem minutter eller sammenhengende til batteriet blir flatt.

Det koster seks kroner.

Følg meg også på Twitter

Tips oss hvis dette innlegget er upassende