GADGET-BONDAGE: Nintendo 3DS klargjøres for testing - fastlenket til et kobbel innleide modeller. Foto: AP

GADGET-BONDAGE: Nintendo 3DS klargjøres for testing - fastlenket til et kobbel innleide modeller. Foto: AP

Det har tatt noen år før Nintendo nå har lagt fadesen med Virtual Boy bak seg for å satse på 3D på ny. Til gjengjeld satser de til gagns.

Den håndholdte spillkonsollen Nintendo 3DS er det alle nå snakker om på verdens største spillmesse. En spillkonsoll som ser ut som en vanlig DS, men som leverer tredimensjonale spillopplevelser uten at man trenger ta på seg briller.

Les også: Flere nyheter fra Nintendos pressekonferanse

Etter pressekonferansen til Nintendo tirsdag kveld norsk tid, fikk jeg selv se teknologien med egne øyne. Det japanske selskapet hadde leid inn et kobbel kvinnelige modeller som stod på rekke og rad med hver sin 3DS-konsoll, klar til testing. Helt, helt unødvendig, for hvem bryr seg vel om hotte babes når de holder på en sexy gadget? I alle fall når teknologien fungerer – for det gjorde den, så til de grader.

Les også: Kommentar fra Sonys pressekonferanse
Les også: Kommentar fra Microsofts pressekonferanse

Teknologidemoen var bare semi-interaktiv. Vi kunne justere vinkel på bildet, men vi kunne ikke få figurene på skjermen til å gjøre noe. Det ble altså med å konstatere at joda, de ser tredimensjonale ut. Det ser helt nydelig ut. Og potensialet for vanvittig lekre spillopplevelser er enormt.

I tillegg hadde Nintendo en særdeles fristende liste med utviklere som har stilt seg bak teknologien. Vi får, forutsigbart nok, se 3D-remakes av The Legend of Zelda: Occarina of Time og StarFox 64, men vi får dessuten også se varianter av Metal Gear Solid-serien, Resident Evil-serien og Ridge Racer-serien, for å nevne noen få. Her må vel også et helt nytt Kid Icarus-spill til 3DS nevnes, jubelen stod i taket.

Presentasjonen av 3DS kom helt på tampen av Nintendos pressekonferanse i Nokia Theater i Los Angeles, og rettet på overbevisende vis opp inntrykket fra den grusomme starten på showet. Presentasjonen av The Legend of Zelda: Skyward Sword til Wii var preget av et kontrollsystem som ikke fungerte i det hele tatt. Enten er det så dårlig, eller så ble Wii-kontrolleren til Shigeru Miyamoto forstyrret av signaler fra tilskuerne. Pinlig var det uansett.

Mindre pinlig – langt mindre pinlig, eller ikke pinlig i det hele tatt, når sant skal sies – ble det senere i showet. Kirby’s Epic Yarn og Donkey Kong Country Returns ser på 2D-plattformgenren med usedvanlig friske og kreative øyne, Mario Sports Mix og Wii Party vil helt sikkert falle i smak i de tusen hjem og Metroid: Other M ser ut til å kunne bli en nydelig utvidelse av en av mine absolutte favorittserier.

Det var også herlig å se et tredjepartsspill stjele store deler av rampelyset på et Nintendo-show – Epic Mickey ser simpelthen fantastisk lovende ut, mye bedre enn skjermbildene vi hadde sett til nå. Remaken av det klassiske skytespillet Goldeneye skapte også gåsehud i salen, men jeg har en følelse av at dette er et spill som ser bedre ut på papiret enn i virkeligheten. Det er ikke akkurat manko på gode skytespill i 2010, for å si det sånn.

Alt-i-alt synes jeg Nintendo leverte et overbevisende show under årets E3. Det er mange spill fra presentasjonen jeg virkelig gleder meg til å teste. Og så langt er 3DS den udiskutable kongen av E3 2010.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende