Skjermbilde fra PS3-spillet The Last Guardian

Skjermbilde fra PS3-spillet The Last Guardian

Årets E3 manglet ikke akkurat høydepunkter – fra ny teknologi til demonstrasjoner av hauger av utrolig lovende spill.

Nå har Game Critics Awards kommet med sin oppsummering, hvor en rekke spillmedier har stemt frem de beste spillene fra det som nok en gang er verdens største og viktigste spillmesse.

Les om vinnerne her!

Og flere av spillene dukker også opp når jeg gjør min egen oppsummering av E3. I et hav av lovende titler, plukker jeg her ut de ti opplevelsene som gjorde aller størst inntrykk på meg:

The Last Guardian

Shadow of the Colossus og Ico er de to beste singleplayerspillene jeg har spilt noen gang, og oppfølgeren gjør meg yr av glede – selv om det bare var en trailer.

Milo/Project Natal

Det var ikke stort mer enn en tungt scriptet tech-demo dette her, men potensialet i spillfigurer du kan kommunisere med er ufattelig stort.

Scribblenauts

Messens store «dark horse» – et puzzle-spill med tilsynelatende ubegrensede muligheter til leken eksperimentering og kreativ utfoldelse.

Mass Effect 2

Når det gjelder interaktive fortellerteknikker, voksen og utfordrende tematikk, sitrende spenning og pur blockbuster-feel, var Mass Effect 2 i en klasse for seg. Selv i konkurranse med Heavy Rain.

God of War III

Det var mange som forsøkte å kopiere God of War på E3, men selv om enkelte kom ganske nære var originalen akkurat så episk og overlegen som jeg håpet på.

Metroid: Project M

Et nytt 2D-Metroid til DS har stått øverst på min spillønskeliste lenge. Nå lar akkurat det spillet tydeligvis vente på seg, men denne rebooten av serien – laget av Team Ninja – ser uansett utrolig spennende ut.

Modern Warfare 2

Det er ikke mange som har like bra grep om å skape en engasjerende enspilleropplevelse i skytespill som det Infinity Ward har. Når de samtidig er best i klassen når det gjelder online-action, er det naturlig å glede seg. E3-visningen var intet mindre enn spektakulær.

Forza Motorsport 3

2009 ser ut til å bli det kanskje beste bilspillåret noen sinne. Og etter E3 er det ett spill som ruver et hode høyere enn alle utfordrerne. Forza Motorsport 3 ser simpelthen fantastisk ut.

Uncharted 2: Among Thieves

Rent grafisk og teknologisk er Uncharted 2 mildt sagt imponerende, sannsynligvis snakker vi om messens vakreste spill. Men Naughty Dog har mer på lager enn som så, dette ser ut til å bli et heidundrende actioneventyr.

Assassin’s Creed 2

Forgjengeren solgte i bøtter og spann, men sjelden har det vært like delte oppfatninger om hvor bra det egentlig var. Selv elsket jeg Assassin’s Creed, jeg gjør det fremdeles. Og justeringene som gjøres i oppfølgeren kan bare gjøre spillet enda bedre.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende